Praktisk Information

Praktisk information

När och var kommer lajvet att vara?

Granland III kommer att spelas den 21-27 juli år 2014. Lajvet spelas i två akter med den första akten den 21-23 juli och andra akten mellan 24-26 juli. Däremellan har vi en paus på 24 timmar. Som deltagare kan du åka på ena eller båda akterna som du själv önskar – det är däremot ingen skillnad i biljettkostnad. Lajvet kommer vara på ett område mellan Avesta och Norberg i Dalarna, Sverige. Detaljerad vägbeskrivning kommer närmare lajvet.

Eftersom lajvet börjar tidigt på morgonen måndagen den 21′a juli bör alla deltagare vara på plats för att resa läger och göra klart förberedelser under söndagen den 20′e. Inga bilar tillåts tillgång till området under måndagen den 21′a.

Hur anmäler jag mig till Granland III?

Till Granland III anmäler du dig inte i traditionell mening, istället köper du en biljett via arrangemangets hemsida. Biljetten ger dig rätt att delta på arrangemanget. Därefter löser du själv medlemskap i en organiserad grupp, som kommer att ha hand om sin egen logistik, roller, bakgrund osv.

Vad är en grupp?

På Granland III åker du som nämnt ovan som en del av en grupp. En grupp utgörs av deltagare som åker som samma typ av roller och tillsammans gestaltar en militär enhet. Minsta gruppstorlek är således lika stor som den minsta militära enheten på respektive sida (oftast 8-12 personer). Skulle ni ha en för liten grupp finns det flera sätt att hitta fler medlemmar, framförallt genom att engagera sig på arrangemangets sidor och grupper på Facebook.

För att skapa eller anmäla en grupp, kontakta arrangemanget på info@granland.se

Har du ingen grupp är du mer än välkommen att kontakta arrangemanget som då kan hjälpa dig att hitta en grupp. Granland III omgärdas av ett aktivt forumsliv både på Facebook, Twitter och arrangemangets eget forum.

Hur engagerar jag mig inför spelet?

Som på medeltida lajv i övrigt kommer det mesta av ditt engagemang utföras inom ramarna för din grupp. Inom gruppen kommer ni tillsammans arbeta med roller, utrustning och allt annat som ni kommer behöva till lajvet.

Förutom det arbete som utförs inom era grupper har Granland III massvis med aktiviteter att erbjuda inför lajvet. Många av dessa aktiviteter kommer av praktiska skäl vara förlagda till Stockholm men bland dem finns bland annat deltagarmöten varje onsdag, flertalet workshops för både utrustning och roller, ett konvent samt flera minilajv. För de deltagare sin inte bor i Stockholm så planerar arrangörsgruppen att besöka Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Köpenhamn flera gånger under våren. Därtill finns vi på både Knutpunkt och Prolog.

För mer information om förarbetet samt för deltagardiskussioner hänvisar vi primärt till vår facebookgrupp.

Vi erbjuder även deltagare som vill använda PHP-format ett eget gruppforum på vårat gamla PHP-forum, men arrangörsgruppen kommer inte vara aktiva där särskilt ofta. Här är vårat PHP-forum.

Hur mycket kostar en biljett?

På Granland III använder vi en solidarisk anmälningsavgift, det innebär att du betalar baserat på vilka ekonomiska möjligheter du själv har – detta gör förhoppningsvis att fattigare deltagare har råd att delta.

  • Studenter, arbetslösa, låginkomsttagare m.fl betalar 500 SEK.
  • Heltidsarbetande deltagare med dräglig inkomst betalar 700 SEK.
  • Du kan också välja att åka med Supportbiljett, då betalar du 1000 SEK och får ditt namn på arrangemangets Tack-sida.

Till Granland III köper du en biljett som ger dig rätten att åka på arrangemanget, biljetten kan säljas till andra deltagare men återköps ej.

Får man åka på Granland III om man är under 18 år gammal?

Deltagare under 18 år är välkomna på lajvet om de har en fadder som är ansvariga för dem. Kontakta arrangörerna!

Vad ingår i biljettpriset?

I biljettpriset ingår vatten och sanitet samt mat och dryck som skall klassas som rekvisita. Varje grupp ansvarar alltså själv för sin egen mathållning och mättnad, den mat som ingår i arrangemanget är inte till för att mätta deltagarna. På spelet ingår stora mängder rekvisita som finns till deltagarnas förfogande, bland annat inlajvmynt som används för att i spel köpa förbrukningsvaror som mat, dryck, tobak och andra pinaler. Dessa behöver man inte betala för med offlajvpengar. Dessa mynt är inte en rättighet som deltagare; deras ojämna fördelning är en del av spelet.

Ni säger att spelet kommer vara fysiskt, vad innebär det?

På Granland III försöker vi uppnå en så realistisk och stark upplevelse som möjligt. Krig är våldsamma och fysiska, det innebära stora umbäranden. Det fysiska spelet på Granland III innebär först och främst att vi uppmuntrar våra spelare att spela ut fysiska scener: slagsmål, självspäkning, sparka ut matskålen eller annat fysisk bestraffning. Självklart går det att undvika det fysiska spelet, men det är något vi gärna ser och vill uppmuntra.