Illustration: Nicolas Lennman

Illustration: Nicolas Lennman

Utskicket är här

Nu finns utskicket till Granland III tillgängligt. Utskicket kan du läsa här: http://www.granland3.se/wp-content/uploads/2014/01/Utskick-Granland-III-interaktiv-2.0.pdf . Läs utskicket noga.

Har du inte köpt biljett än så gör det här. Vi tar nu bort möjligheten att köpa T-shirt och biljett till reducerat pris. För roller som vill spela sjukvård på Granlandssidan, Auxilian eller Granland Marketenteri är det möjligt att köpa biljett till reducerat pris en vecka till.

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Hej alla glada deltagare och potentiella deltagare

Lajvet närmar sig nu med stormsteg och förhoppningsvis har du redan köpt din biljett. För dig som inte har köpt biljett till lajvet är det nu hög tid att göra det. Torsdagen den 26:e, alltså torsdag nästa vecka, är nämligen sista möjliga dag att köpa biljett till reducerat pris (500 kr). Det är också sista dagen att i förväg beställa den officiella T-tröjan (det kommer finnas några till försäljning på plats men vill du vara garanterad en T-tröja ska du beställa den).

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Uppskjuten workshop!

Tyvärr måste vi meddela att helgens workshop med fokus på att bygga skäktor tyvärr måste skjutas upp, detta på grund av att ansvarig har fått sitt arbetsschema omstrukturerat. För er som hade tänkt delta kommer den istället att genomföras 10-11 maj. Även sömnadsworkshopen kommer skjutas på en vecka till 4-5 maj. Detta pga. att många deltagare kommer åka på lajv den planerade helgen och vi vill så klart möjliggöra för så många som möjligt att vara med.

Om dessa omflyttningar innebär några problem för er ber vi självklart om ursäkt för detta. Men alla workshops kommer genomföras. Vi vill också påminna er att anmäla er till dessa, bland annat för att vi ska veta hur mycket material vi behöver beställa. Anmälan kan göras här:

http://www.granland3.se/aktiviteter-infor-granland-iii/

 

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Inspirationsbilder och nya kartor

Inspirationsbilder och nya kartor

Illustration: Nicolas Lennman

Illustration: Nicolas Lennman

Idag släpper vi kartor och inspirationsbilder inför Granland III!

Kartor hittar du under Länderna och Grundläggande om världen.

Inspirationsmaterial och konceptbilder hittar du här.

För mer inspirations och stämningsbilder kan du gå in på vårt Pinterest-album (tryck här). Dessa bilder är att betrakta enbart som inspiration, de beskriver inte exakt hur vi tänker oss länder och kulturer – utan är just bilder för att skapa en stämning.

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Nu släpper vi våran film!

I samarbete med GeddaFors Film har vi spelat in en kortfilm inför Granland III. Titta gärna på den och sprid den ännu hellre!

Särskilt tack till;
Dagsljus
Via Armorari
TuLajv

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Aktiviter inför Granland III

Foto: Torbjörn Walberg

Foto: Torbjörn Walberg

Aktiviter inför Granland III

Idag släpper vi vårens schema med aktiviteter inför Granland III. Våren är fullspäckad med workshops och lajv. Den 14-15 juni är det också Grancon, Granlands alldeles egna konvent. Redan nu kan du anmäla dig till workshops och lajv, samt betala för de minilajv vi arrangerar och i förväg beställa material till de hantverksworkshops vi anordnar.

Vi hoppas att vi får träffa dig mycket under våren: http://www.granland3.se/aktiviteter-infor-granland-iii/

Nedan följer ett schema över de aktiviteter som är inplanerade inför Granland III. Det rör sig om ett större antal workshop där vi tillverkar skäktor, spjut och kläder till vilka arrangemanget kommer köpa in material som kan köpas till självkostnadspris. Men även rollspels-workshops menade att sprida fiktionen och hjälpa deltagare med gestaltning.

Vi arrangerar också ett antal mindre lajv som alla är ett utmärkt tillfälle att spela din karaktär för första gången, eller spela en annan karaktär än den du kommer ha på Granland III.

Legionen är vårt Fosterland – 13/4

När? 13/4, kl 12:00
Var? Upplands Nation, S:t Larsgatan 11, Uppsala.
Pris? Solidarisk anmälningsavgift på 100-200 kronor. 200 kronor på plats.

Skäktworkshop – 19/4 – 20/4

När? 19/4 – 20/4, kl 10:00-18:00 båda dagarna.
Var? Vinggatan 19, Skarpnäck, Stockholm.
Pris? Gratis, men köp gärna material!

Sömnadsworkshop – 26/4 – 27/4

När? 26/4 – 27/4, kl 10:00-18:00 båda dagarna
Var? Sverok Stockholms Kansli, Lidnersgatan 10, Stockholm.
Pris? Gratis, men köp gärna material!

Spjutworkshop – 17/5 – 18/5

När? 26/4 – 27/4, kl 10:00-18:00 båda dagarna
Var? Vinggatan 19, Skarpnäck, Stockholm.
Pris? Gratis, men köp gärna material!

Rotationsplats Sparvmyren – 23/5 – 24/5

När? 23 – 24 maj. Lajvet börjar kl 19:00 den 23:e med en timmes lång workshop.
Var? Moriaberg lajvområde, Tumba, Stockholm.
Pris? 250 kronor innan /350 kronor på plats.

Rollworkshop I – 7/6

Tid: 7/6, 14:00-18:00
Plats: TBA, Stockholm.

GranCon 4 – 14/6 – 15/6

När? 14/6 – 15/6 10:00-20:00 lördag och 10:00-16:00 söndag
Var? Skarpnäcks Kulturhus, Skarpnäcks allé 25, Stockholm.
Pris? Gratis.

Inga stormar än – 28/6

När? 28/6, kl 15:00.
Var? Lilla Lugnet i Judarskogen, Bromma, Stockholm.
Pris? 450 kr med alkohol /400 kr utan alkohol. Trerättersmiddag ingår.

Rollworkshop III – 5/7

När? 5/7, kl 14:00-18:00
Var? TBA, Stockholm
Pris? Gartis.

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Hur anmäler man en grupp?

Granländska armén rekryterar. Brev: Johan Fors

Foto: GeddaFors Film

Hur anmäler jag en karaktär eller en grupp?

Vi har fått in massvis med underbar respons och en av dom vanligaste frågorna har varit hur man anmäler en grupp eller en karaktär. Här kommer därför lite information om det!

Som deltagare kommer vi aldrig att begära in en karaktär ifrån dig. Däremot så kommer vi närmare spelet att begära in information om vilken grupp du spelar i, om du spelar soldat eller civilist och även vilket typ av soldat du spelar (Reguljär, Auxilia osv). Detta i syfte att kunna få koll på alla deltagare på spelet och för att skriva ihop ett utskick närmare spelet. Som deltagare kommer du primärt att ha kontakt med din grupp – din grupp kommer däremot att ha kontakt med arrangemanget. 

Potentiella gruppchefer och gruppledningar uppmuntras att kontakta arrangemanget på info@granland.se 

Från arrangemangets sida vill vi gärna ha en kontaktperson som vi kontinuerligt pratar och utvecklar spelet tillsammans med. När ni kontaktar arrangemanget för att skapa en grupp får ni gärna besvara följande frågor;

- Vad vill ni spela och varför?
- Hur föreställer ni er att er grupp kommer fungera?
- Varifrån har ni tagit er inspiration och hur vill ni spela? 
- Logistiska detaljer såsom hur många ni blir, vem som är gruppchef osv.
- Vilken typ av förarbete planerar ni inför spelet?

Läs mer om anmälan och biljetter här!

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Foto: Geddafors film

Foto: Geddafors film

Nu släpper vi hemsidan

Idag släpper vi hemsidan till Granland III. Här kan du läsa det mesta du behöver veta inför lajvet. Vår vision, scenariot, vilka roller vi söker och om spelvärlden.

Till Granland anmäler du dig inte. Du köper en biljett, det gör du här.

Om lajvet

Granland III är ett drama om sociala orättvisor, förtryck, religion, relationer och rotlöshet – mot kulissen av ett brinnande krig. Dramat tar formen av ett levande rollspel (lajv) som kommer spelas i slutet av juli 2014.

Granland III är en del av den pågående lajvkampanjen Granlandskampanjen som arrangerats sedan 2008. Kampanjen har beskrivits som högpresterande soldatlajv med fokus på rollspel och karaktärsgestaltning, där krigsmomentet och striden används som katalysator för att skapa och förbättra en gemensam immersion. Deltagarna på Granland III förväntas ta en aktiv del av skapandet av spelet både i form av fiktionsstuderande och karaktärsskapande, men även i tillverkandet av kvalitativ utrustning och rekvisita.

Som deltagare på Granland III är man en del av en grupp deltagare som tillsammans gestaltar en militär enhet eller civil sammanslutning. Denna grupp är en logistisk och administrativ enhet som tillsammans med de andra grupperna skapar en del utav det arrangemang som är Granland III.

Granland III arrangeras av den ideella organisationen Föreningen Granland i samarbete med flera utav de levande rollspels-föreningar som i skrivande stund är aktiva i det Nordiska föreningslivet. Samarbetspartners inkluderar även, men är inte begränsade till; Sverok, Studiefrämjandet, Bifrost (DK), Stockholms Stad och Nordiska Ministerrådet.

Det stora förarbetet inför Granland III kommer präglas utav en värdegrund baserad på jämlikhet, inkluderande, solidaritet och acceptans. Sexism, rasism, HBTQ-fientlighet och annan diskriminering kommer aktivt att motarbetas inom det forum som är verksamheten inför Granland III.

Presskontakt, intressenter och allmänheten hänvisas till info@granland.se vid frågor eller kommentarer.

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd